Història de la URVO

Radioclub Montseny

Després d’haver participat activament en la fundació de la URE nacional, en el mes de desembre de 1950, els radioaficionats de la comarca, sota la constant guia del nostre President d’Honor, Federico Aragonès, EA3FP (acs), van fundar la Delegació Comarcal de la Unió de Radioaficionats Espanyols, amb seu a Granollers.

Les activitats inicials, purament radioelèctriques i tècniques, es complementen, l’any 1973, amb l’aparició d’una revista anomenada INCAR (Informació de Catalunya per a Radioaficionats), que a dia d’avui no es publica. L’últim INCAR, es va editar i distribuir a l’abril de 1996, va ser el número 151.

Aquesta revista s’ha distribuït sempre de forma gratuïta entre els radioaficionats membres de la delegació i altres interessat, per sufragar despeses es va començar s’ha vendre cada any loteria de Nadal entre els associats amb autorització de EDHB amb sobrepreu, al principi d’editar INCAR. En l’actualitat continua fent, cada any tenim números diferents els quals ens han tocat algunes vegades fins amb un premi de 10 a 1, esperem que ens toqui el proper any.

L’1 d’abril de 1974 s’obté un mata-segells filatèlic especial amb motiu del 25 aniversari de la fundació de la URE. aquest mateix any s’organitza un concurs de fotografies de radioaficionats a les sales del Casal de l’Esport.

El 1980 s’editen les respostes al temari d’Exàmens per Llicències per radioaficionat, que va tenir un gran èxit a nivell nacional fent necessària l’edició de 15.000 exemplars.

Del 7 al 16 de març de 1982 es va participar en la Setmana de la Joventut, i es va muntar un Pavelló de Radioaficionats a la Plaça de la Porxada de Granollers. [ imatges ]

El 1983 s’organitzen els Jocs Florals de Poesia, amb una nombrosa participació, proclamant vencedor un radioaficionat de les Illes Canàries.

El 1988, els radioaficionats de Granollers obtenen l’indicatiu especial de l’ITU (International Ràdio Union).

En els mesos de juliol i agost de 1992 es va organitzar un completíssim curs de radioafició, amb instal·lació d’emissores i antenes. Es participa en els Jocs Olímpics de Barcelona amb els indicatius especials EG92G i EH92G, i es realitzen més de 15.000 comunicats.

Es va participar durant els anys 1.993 fins al 2002 a LA vaig mostrar D’ENTITATS (Mostra d’entitats), organitzada durant les festes de l’Ascensió per l’Ajuntament de Granollers, muntant antenes, parabòliques, receptors, transmissors i equips digitals, donant-nos a conèixer i fent petites conferències.

Periòdicament s’organitzen diversos concursos, entre els quals destaca el Concurs Iberoamericà, de participació mundial i que es fa en col·laboració amb la revista CQ. El concurs Iberoamericà, va passar a URE en els seus últims anys i va deixar de fer-se per manca de participació en el mateix, l’any 2002.

El 1994 es participa en els actes del 50 aniversari de la fundació l’Handbol Granollers, amb l’activació de l’indicatiu especial EG3BMG, amb el qual es realitzen més de 6000 contactes.

Els anys 1993, 94, 95, 96 i 2.000 s’organitzen expedicions a les Illes Medes (EU-078), on s’activen els indicatius ED3IM i ED3IMP.

Es recupera la indicatiu EA3FP per al nostre club.

L’any 1995 es fa una expedició a Eivissa per participar al CQWW, on amb la col·laboració de radioaficionats locals, s’activa l’indicatiu ED6IB.

El 1996 s’activa també una illa per al concurs d’IDEA: La Illa de Portlligat, amb l’indicatiu EA3EJI/P. Està prevista una intensa participació en els concursos CQWW, el SAC (Scandinavian Activity Contest) i altres.

L’últim esdeveniment amb l’indicatiu EA3FP, va ser l’activació de Puiggraciós EA3FP/P amb els següents Integrants: EA3ALV, EA3BCK, EA3DBK, EA3EBN, EA3EJI, EA3EJJ, EA3EYO, EA3EZD, EA3FHP, EA3GLB, EA3GNR, EA3GTJ, EA3JW, EA3OM, EA3NO, EB3CCJ, EB3JT, EC3ACS i familiars. Data 13 d’abril 2008: Referència per diplomes: CB 342, MNB: 498 DME: 08.134 Figaró QSOs: 567.

Al maig de 2008 es va fer el concurs CQ WPX de CW en modalitat multi-multi en què es van fer 5478 QSOs.Operadors: EA1FAQ, EA3AIR, EA3ALV, EA3ALZ, EA3AVV, EA3AKY i EA3JW

La història continua … (Agrairíem als radioaficionats que disposin d’informacions interessants sobre la història de URVO, que ens facin arribar tot el que puguin, per anar completant la nostra història … si pot ser per correu electrònic. TNX)

Unión Radioaficionados Vallés Oriental URVO
Latest posts by Unión Radioaficionados Vallés Oriental URVO (see all)